Vi må endre måten vi forbruker varer på

Jernia er nytt medlem i Skift og ønsker at varehandelen skal være en viktig del av løsningen.

Del:


Jernia er nytt medlem i Skift og ønsker at varehandelen skal være en viktig del av løsningen.

- Å drive varehandelskjede i dag er en del av klimaproblemet, men det er også en superviktig del av løsningen, sier Espen Karlsen, administrerende direktør i Jernia.

Jernia har store ambisjoner om å bidra til å redusere klimagassutslippene og jobber mot en sirkulær forretningsmodell som innebærer leieordninger, reparasjon og en sirkulær verdikjede.

- For oss er det viktig å kunne møte andre ambisiøse klimaledere, for å kunne dele erfaringer og for å bli utfordret. Derfor er vi veldig fornøyde med å bli med i Skiftnettverket, sier Karlsen.

Omstillingen til en sirkulær økonomi er et sentralt ledd på veien mot lavutslippssamfunnet. Flere av Skiftmedlemmene jobber aktivt med sirkulærøkonomi, og sammen med Circular Norway utarbeider vi en såkalt «Circularity Gap Report» for Norge. Med dette ønsker vi å legge et kunnskapsgrunnlag for videre handling.

- Jernia er et veldig godt tilskudd til Skiftnettverket. Vi håper at samarbeidet vil gjøre varehandelen enda mer fremoverlent og bidra til å skape nye, lønnsomme forretningsmodeller på sirkulærøkonomi, sier administrerende direktør i Skift, Bjørn Haugland.