Varmere Våtere Villere - Norges nye klimafestival

-Vi skal lage en oppløftende festival om et alvorlig tema, sier initiativtaker og styreleder i Skift Jens Ulltveit-Moe om den nye klimafestivalen som arrangeres 9-11. mars 2022.

Del:

-Vi skal lage en oppløftende festival om et alvorlig tema, sier initiativtaker og styreleder i Skift Jens Ulltveit-Moe om den nye klimafestivalen som arrangeres 9-11. mars 2022.

Varmere Våtere Villere skal være en festival som gir innsikt, utfordrer og engasjerer og ikke minst føre mennesker som ønsker en løsning på klimakrisen sammen.

Festivalen ønsker å skape en arena der alt fra studenter, næringslivstopper, politikere og gründere møtes for å dele kunnskap, meninger og ideer. Et sted der man kan diskutere alt fra de store globale spørsmålene til de mindre hverdagslige handlingene – på en folkelig måte.

Initiativtakerne mener dagens klimadebatt er unødvendig kompleks og alt for polarisert. Varmere Våtere Villere springer ut av et ønske om å skape et ordskifte om klimakrisen, og hvordan vi skal løse den, som er tilgjengelig for allmennheten.

– Skal vi løse klimakrisen, og det skal vi, er det en forutsetning at vi alle har god kunnskap om både krisen og løsningene, og at vi står overfor helt reelle valg. Varmere Våtere Villere skal bidra til nettopp dette, sier initiativtaker Jens Ulltveit-Moe.

Noe for enhver smak
Over tre dager skal festivalen by på foredrag, debatter, konserter og gode samtaler på blant annet Kulturhuset i Bergen.

-Vårt mål er at alle skal kunne finne noe interessant på programmet og få muligheten til å lære noe nytt, sier festivalsjef Vilde Blomhoff Pedersen.

Festivalformatet gjør at publikum kan velge og vrake mellom ulike bolker. Vi begynner å slippe programmet nå fremover mot jul, og festivalpassene er allerede lagt ut for salg, fortsetter Pedersen.

Skifts egen direktør, Bjørn Kjærand Haugland, sitter i programkomiteen og tar gjerne imot innspill til tema som festivalen bør dekke.

Varmere, Våtere, Villere er et felles initiativ og samarbeid mellom Universitetet i Bergen (UiB), Norges Handelshøyskole (NHH), Høgskulen på Vestlandet, Bjerknessenteret, Norsk klimastiftelse, Bergen Næringsråd og Skift - Næringslivets klimaledere.