Sterk Skift-deltakelse på toppledertreffet European Strategy Summit 2023

I forbindelse med toppledertreffet «European Strategy Summit 2023», arrangerte SINTEF, NTNU og Skift en toppledersamling, og tre DN-sendinger for å diskutere hvordan Norge og EU kan samarbeide for å realisere det grønne skiftet.

Del:

I forbindelse med toppledertreffet «European Strategy Summit 2023», arrangerte SINTEF, NTNU og Skift en toppledersamling, og tre DN-sendinger for å diskutere hvordan Norge og EU kan samarbeide for å realisere det grønne skiftet.

Foto: Anita Arntzen/KONTRA Produksjon

Statsminister Jonas Gahr Støre og Europakommisjonens president Ursula von der Leyen undertegnet i april en ny avtale mellom Norge og EU om klima og grønn næringsutvikling: «The Norway-EU Green Alliance». Under European Strategy Summit 2023 skulle denne avtalen operasjonaliseres og fylles med innhold sammen med toppledere fra næringslivet og Skift-nettverket.

Næringsminister Jan Christian Vestre. Foto: Anita Arntzen/KONTRA Produksjon

Næringsminister Jan Christian Vestre kom innom for å fortelle hvorfor denne nye avtalen representerer en ny samarbeidsform mellom Norge og EU og hvilke muligheter dette har for norsk næringsliv.

Turid Gotmoll under ESS 2023
Turid Grotmoll, konsernsjef i Fremtind. Foto: Anita Arntzen/KONTRA Produksjon

Under seminaret deltok Turid Grotmoll, konsernsjef i Fremtind, i en diskusjon sammen med Raymond Johansen, byrådsleder i Oslo kommune og John Torvik, Managing Director i IPC Ventures, om hvordan vi kan styrke samarbeidet med EU innenfor rammene av Den grønne alliansen.

Paneldebatt med Andreas Motzfeldt Kravik, statssekretær i UD, Alexandra Bech Gjørv, konsernsjef i SINTEF, Nils Klippenberg, adm. dir. i Siemens og Anne Borg, rektor ved NTNU. Foto: Anita Arntzen/KONTRA Produksjon

Under paneldebatten fikk Alexandra Bech Gjørv, konsernsjef i SINTEF, Anne Borg, rektor ved NTNU, Nils Klippenberg, administrerende direktør i Siemens og Andreas Motzfeldt Kravik, statssekretær i Utenriksdepartementet diskutert potensialet i Den grønne alliansen, og hvordan Norge og EU kan samarbeide for å realisere det grønne skifte.

Bjørn K. Haugland, adm.dir. i Skift. Foto: Anita Arntzen/KONTRA Produksjon

Bjørn Kjærand Haugland, vår administrerende direktør, rundet av med noen avsluttende refleksjoner.

Få med deg de tre digitale DN-sendingene om den nye avtalen her.