Steffen Syvertsen blir ny leder for Energiskiftet

Steffen Syvertsen, konsernsjef i Å Energi, ser frem til å lede toppledergruppen for energi i Skift-nettverket. Han mener nøkkelen til en sikker og stabil energiforsyning ligger i å lykkes med klimaomstillingen.

Del:

Steffen Syvertsen, konsernsjef i Å Energi og leder for Energiskiftet.

Energiskiftet er en av 10 Store klimaskift topplederne i nettverket samarbeider om for å få til en bred omstilling. Steffen Syvertsen, konsernsjef i Å Energi og styreleder i Fornybar Norge, tar nå over stafettpinnen som leder av Energiskiftet etter Christian Rynning-Tønnesen, tidligere konsernsjef i Statkraft.

Steffen leder Å Energi, et av Norges største kraftkonsern med virksomhet i hele verdikjeden, og er en viktig aktør for den fornybare energiforsyningen i Norge og Norden.

Han mener Norge som energinasjon kan spille en viktig geopolitisk rolle i Europa, og at nøkkelen til en sikker og stabil energiforsyning ligger i å lykkes med klimaomstillingen.

– Norden kan bli det mest velfungerende fossilfrie samfunnet i verden. Vi har vannkraft og enorme ressurser til lands og havs, med et integrert marked som flyter godt på tvers av landegrensene. Sammen med de nordiske landene kan vi bli et utstillingsvindu for fornybare kraftløsninger i verden, sier Syvertsen som ser frem til å lede arbeidet i Energiskiftet sammen med resten av arbeidsgruppa.