Ny styreleder og styremedlem i Skift

Ny styreleder og styremedlem ble valgt inn under årsmøtet hos Norconsult 16. april.

Del:

Tone Lunde Bakker og Nils Klippenberg. Foto: Anita Arntzen/KONTRA Produksjon

Under årsmøtet hos Norconsult 16. april ble Nils Klippenberg, administrerende direktør i Siemens AS ble valgt inn som ny styreleder i Skift. Han har vært administrerende direktør i Siemens AS siden 2021, et av verdens største teknologiselskaper. Klippenberg har vært engasjert i Skift-nettverket i mange år, og er svært motivert til å ta over stafettpinnen etter Christian Rynning-Tønnesen.

Ny styreleder

– Å bli styreleder i Skift – Næringslivets klimaledere, er en ære og en mulighet til å lede an og øke farten i det grønne skiftet. Sammen skal vi være pådrivere for god klima-, natur- og næringspolitikk og inspirere til gode politiske beslutninger. Jeg ser frem til å samarbeide med dyktige og engasjerte mennesker som deler ambisjonen om å bygge en grønnere og mer bærekraftig verden, uttaler Nils Klippenberg.

Nytt styremedlem

Tone Lunde Bakker, administrerende direktør i Eksfin – Eksportfinansiering Norge, ble valgt inn som nytt styremedlem. Lunde Bakker har vært administrerende direktør i Eksfin siden 2021, en etat under Nærings- og fiskeridepartementet som finansierer norsk eksport og internasjonal vekst.

Skift sitt styre i neste periode består dermed av:

  • Nils Klippenberg, adm.dir., Siemens AS
  • Grethe Bergly, konsernsjef, Multiconsult
  • Harald Vaagaasar Nikolaisen, adm.dir., Statsbygg
  • Jens Ulltveit-Moe, styreleder UMOE og initiativtager til Skift
  • Tone Lunde Bakker, adm.dir., Eksfin
  • Odd Arild Grefstad, konsernsjef, Storebrand
  • Marianne Bergmann Røren, konsernsjef, Mesta

Vi retter en stor takk til avtroppende styreleder Christian Rynning-Tønnesen, tidligere konsernsjef i Statkraft, og styremedlem Turid Grotmoll, konsernsjef i Fremtind, for deres innsats i styret.

Turid Grotmoll og Christian Rynning-Tønnesen under CEO- og årsmøte hos Norconsult 16. april. Foto: Anita Arntzen/KONTRA Produksjon