JM Norge er tatt opp som nytt medlem i Skift

JM er en av Nordens ledende prosjektutviklere av boliger og boligområder, og har ambisiøse bærekraftsmål.

Del:

JM er en av Nordens ledende prosjektutviklere av boliger og boligområder. Virksomheten fokuserer på produksjon av nye boliger, attraktiv beliggenhet og med tyngdepunkt i ekspansive storbyområder og universitetsbyer i Sverige, Norge og Finland. JM omsetter for cirka 15 milliarder svenske kroner, har cirka 2 400 medarbeidere og er børsnotert i Stockholm.

JM har ambisiøse bærekraftmål mot 2030. Det mest presserende er å stoppe klimaendringene og JM har som mål at utslippene skal være nær null innen 2030.

- Skift løfter klimaspørsmål til den viktigste oppgaven for næringslivet de kommende årene og vi er, sammen med de andre medlemmene, innstilt på å ta et aktivt klimaansvar. Deltagelse i Skift vil gi oss inspirasjon og gode idéer fra fremoverlente aktører fra andre bransjer og vi håper at vårt arbeid i byggebransjen kan være av interesse for andre også, sier Hilde Vatne, administrerende direktør i JM Norge.

- I JM arbeider vi med flere konkrete initiativ for å redusere klimapåvirkningen fra materialer og transport. Blant annet samarbeider vi med andre aktører i verdikjeden om modeller for reduksjon av avfall. Boligene våre utvikles kontinuerlig for å sikre lavere energiforbruk for sluttbrukerne og vi miljøsertifisering alle boliger og prosjekter med Svanemerket, fortsetter Vatne. 

    Bjørn Kjærand Haugland, administrerende direktør i Skift, ønsker JM velkommen.

    – Med JM på laget forsterker vi klimasamarbeidet med en ledende norsk og Nordisk aktør. JM har høye ambisjoner om å redusere både klimafotavtrykk og avfallsmengde og vi ser frem til å forsterke dette samarbeidet sammen med både aktører i verdikjeden og på tvers bransjer, sier Haugland.