Fremtind vertskap for Skiftmøte med UNDP

Fremtind var forrige uke vertskap for et møte mellom Achim Steiner, leder for FNs utviklingsprogram (UNDP) og representanter fra medlemmer av Skift og samarbeidpartnere.

Del:

Fremtind var forrige uke vertskap for et møte mellom Achim Steiner, leder for FNs utviklingsprogram (UNDP) og representanter fra medlemmer av Skift og samarbeidpartnere.

– UNDP har en sentral rolle i oppfølgingen av FNs bærekraftmål. Steiner ønsket med dette møtet å diskutere status på det globale klimaarbeidet med toppledere i norsk næringsliv, og ikke minst lytte til innspill på hvordan næringslivet kan akselerere omstillingen. Det ble gode samtaler, og ikke minst var dette en unik anledning for oss til å skape viktige relasjoner for vårt videre arbeid med bærekraft, sier Turid Grotmoll, Konsernsjef i Fremtind.

Norsk næringsliv er nøkkelaktører for å skape endring
– Tusen takk til Fremtind og Turid Grotmoll for organiseringen av et førsteklasses «roundtable» med ledende virksomhetsledere i Norge. Det norske næringslivet er viktige aktører og partnere for UNDP og FN-systemet i stort for å utvikle oss i riktig retning på 2030 Sustainable Development-agendaen. Vi ser på investorer og virksomheter i privat sektor som nøkkelaktører for å skape endring, sier Achim Steiner.

– Myndighetene og FN kan ikke gjøre dette alene; dere i næringslivet er essensielle for å transformere lokale, nasjonale og globale økonomier i en bærekraftig retning. For å løse verdens mest presserende utfordringer, trenger vi store endringer i hvordan næringsvirksomhet utøves. Nå har vi en mulighet til å samle kreftene for en bærekraftig utvikling, ikke bare i Norge, men for å sette et eksempel også for resten av verden, sier Steiner.

Ashim Steiner, leder for FN's utviklingsprogram sammen med representanter fra norsk næringsliv. Foto: Fremtind