Topplederdialog om kunstig intelligens i den grønne omstillingen hos Telenor

I skiftfelleskapet samarbeider topplederne om 10 store klimaskift. Denne uken arrangerte klimaskift for "grønn digitalisering", ledet av Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge, en topplederdialog om hvordan kunstig intelligens og teknologi kan bidra til å akselerere den grønne omstillingen.

Del:

Vi staret uken hos Telenor med en topplederdialog om hvordan kunstig intelligens og teknologi kan bidra til å akselerere den grønne omstillingen. Møtet ble arrangert av klimaskift for "grønn digitalisering", ledet av Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge

Birgitte Engebretsen åpnet frokostmøte med et tydelig budskap om at den digitale utviklingen står helt sentralt for å løse vår tids klimautfordringer. Engebretsen la også vekt på viktigheten av den digitale grunnmuren som premiss for videre digitalisering og de teknologiske løsningene som kan bidra inn i og akselerere det grønne skiftet.

Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Christian Skottun, administrerende direktør i Telenor Svalbard, ga oss eksempler fra Svalbard og prosjektet Where2O Follow the Water, hvor teknologi og fornybar energi forenes for å optimalisere vannkraftproduksjonen.

Christian Skottun, administrerende direktør i Telenor Svalbard.

Vi avsluttet med en paneldebatt, ledet av Bjørn K. Haugland, administrerende direktør i Skift, sammen med Andreas Thorsheim, administrerende direktør i Otovo, Alexandra Bech Gjørv, konsernsjef i SINTEF, Tommy Bjørnsen, Digital Director and Country Chair Norway i DNV og Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge. De diskuterte hvilke muligheter som ligger i skjæringspunktet mellom klima, natur, teknologi og kunstig intelligens, og hvilke barrierer som står i veien.

Paneldebatt med Andreas Thorsheim, administrerende direktør i Otovo, Alexandra Bech Gjørv, konsernsjef i SINTEF, Tommy Bjørnsen, Digital Director and Country Chair Norway hos DNV og Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Tusen takk til alle bidragsytere, og til Telenor for vertskapet!

Se hele opptaket fra topplederdialogen her.

Flere bilder fra møtet finner du her.