Skift og Klimahuset ved Naturhistorisk museum presenterer norske klimaløsninger med TED Countdown

– Vi vil både presentere løsninger fra Norge og Skandinavia ut i verden, og ta imot ideer og løsninger fra den globale scenen, sier administrerende direktør i Skift, Bjørn Kjærand Haugland.

Del:

Meld deg på Countdown by TEDxSkift i samarbeid med Klimahuset ved Naturhistorisk museum 22. oktober her, og ta del i våre klimaløsninger!

TED Countdown er et nytt konsept fra TED, for å få i gang en global dialog om klimaløsninger frem mot klimatoppmøtet COP26 i Glasgow neste år. Startskuddet går 10. oktober, med en internasjonal sending fra TED Countdowns offisielle side.

– Skift vil som nettverkspartner til TED Countdown bidra med å involvere et bredt norsk næringsliv i denne prosessen, slik at vi kan ta en del av den globale innsatsen for utslippskutt, samtidig som vi utvikler grønn konkurransekraft og styrker våre eksportmuligheter, sier administrerende direktør i Skift, Bjørn Kjærand Haugland, om samarbeidet og arrangementet som sendes fra Klimahuset ved Naturhistorisk museum på Tøyen.

– Vi vil presentere løsninger fra Norge og Skandinavia på en global scene, samtidig som vi ønsker å lære og bli inspirert av ideer og løsninger fra hele verden. 

Brita Slettemark, leder av Klimahuset ved Naturhistorisk museum, sier at disse korte og poengterte innleggene vil komplettere utstillingene i Klimahuset på en god måte ved at de gir eksempler på offensive mulige løsninger for det grønne skiftet.

TED Countdowns mål er på samme måten som den pågående prosessen med Store Klimaskift en kraftfull måte å svare på de fundamentale utfordringene vi som verdenssamfunn står overfor innen energi, transport, materialbruk, mat og natur. Det skal oppnås gjennom å samle alt fra forskere, politikere, konsernsjefer, investorer og byplanleggere til bønder, aktivister, kunstnere og gründere for å dele sine konkrete løsninger, som kan ta oss mot klimamålene som er satt for 2030 og 2050 på en rettferdig måte.

På arrangementet vil representanter fra blant andre Arntzen de Besche, Asplan Viak, Fremtind, Klimahuset, KLP, Natur og ungdom, NITO, Schibsted, Skift, Snøhetta, Statkraft, Storebrand, Sweco og Umoe presentere løsninger.

Meld deg på arrangementet her!