Grønne økonomer 2.0: klimaregnskap som konkurransefortrinn

Sammen med Econa og Deloitte inviterer vi til relansering av læringsarenaen Grønne økonomer.

11 apr. 2024
08:30 - 10:00
Del:

I årene som kommer, vil det stilles strengere krav til at selskaper vurderer hvordan de påvirker omverdenen på den ene siden, og hvordan bærekraft påvirker selskapet andre veien. For å møte disse forventningene må bærekraft integreres hele i virksomheten. Økonomisjefen og økonomifunksjonen spiller en nøkkelrolle i å profesjonalisere bærekraftsarbeidet.

Hvordan skal økonomene og økonomifunksjonen jobbe med bærekraft i det daglige? Grønne økonomer er et felles initiativ av Skift, Econa og Deloitte. En læringsarena med ti prinsipper om hva ambisiøse bedrifter bør ha på plass og tips til hvordan arbeidet kan integreres i hele virksomheten.

Nå har vi oppdatert prinsippene med råd, guider, og anbefalinger på anerkjente rammeverk. Bli med oss på relanseringen, hvor vi vil presentere prinsippene og diskutere hvordan klimaregnskap kan være et konkurransefortrinn!

Program:

Vi serverer frokost fra klokken 08:00 og programmet starter klokken 08:30.

08.30 Velkommen v/Bjørn K. Haugland, administrerende direktør i Skift

08.32 Hvorfor er læringsarenaen viktig? v/ /Bjørn K. Haugland, administrerende direktør i Skift, Nina Riibe, administrerende direktør i Econa og Sjur Gaaseide, administrerende direktør i Deloitte Norge

08.50 10 prinsipper for bærekraft i økonomifunksjonen v/Vibeke Moss, Senior Consultant i Deloitte og Christoffer Gundersen, fagansvarlig grønn omstilling og bærekraft i Econa

09.15 Panelsamtale: Klimaregnskap som konkurransefortrinn

  • Moderert av Hans Ragnar Berg, leder av CFO Services i Deloitte og programleder for podkasten Topplinjen.
  • Adrian Falck, spesialrådgiver klima og miljø i Posten Bring
  • Frithjof Grønlien, Senior Manager i Deloitte
  • Tone Lauritzen, leder for bærekraft og miljø i Mesta

09.45 Spørsmål og svar

09.50 Avslutning og mingling

Grønne økonomer

Økonomisjefen og økonomifunksjonen spiller en nøkkelrolle i å profesjonalisere bærekraftsarbeidet. De ti prinsippene for bærekraft i økonomifunksjonen er en veileder til hva ambisiøse bedrifter bør ha på plass, med tips til hvordan arbeidet kan integreres i virksomheten.

Signer og engasjer egne ansatte, lag konkrete handlingsplaner og møt virksomheter som deler både fremskritt og utfordringer.

Les mer og signer