Stokkøya

Velkommen til Stokkøya Sjøsenter

På yttersiden av Fosenhalvøya ligger Stokkøya og Hosensand landskapsvernområde, som på grunn av Stokkøya Sjøsenter har blitt en attraktiv destinasjon fra inn- og utland. Stokkøya Sjøsenter er med sine SUB-lugarer (Sov Under Bakken) og funkishytter blitt kjent for sin karakteristiske, naturpositive arkitektur.

På Stokkøya er vi tett på naturen, diskuterer næringslivsutvikling på naturens premisser og lager en handlingsplan for det vi har lært på studieturen.

Næringsutvikling på bygda - med folk og natur i fokus

Stokkøya Sjøsenter er en inspirerende historie om hvordan visjonær tenkning og samarbeid om næringslivsutvikling kan skape nye arbeidsplasser og gi nytt liv til en hel bygd. I dag jobber det 28 personer tilknyttet senteret, som i tillegg til hotellet har eget gartneri, bakeri og restaurant.

Les mer om historien bak Stokkøya

Særegen arkitektur på naturens premisser

Stokkøyas tilnærming til arkitektur og materialbruk, hvor resirkulerbare materialer og gjenbruk står sentralt, viser en dyp respekt for naturen og en forpliktelse til å bevare det lokale miljøet. Gjester sover i SUB-lugarer og funkishytter bygd på påler for å minimere arealinngrepene.

Les mer om arkitekturen på Stokkøya

Strandbaren

Alle måltider serveres to meter over havet i Strandbaren, som er bygget på grunnmuren til en tidligere sementfabrikk.

Tett på naturen

Kajakk, fiske, sykling, fotturer, badstu og badestamp. Stokkøya byr på både rekreasjon og opplevelser.

Aktiviteter på Stokkøya